Så äntligen fick vi fara på utställning igen

SE VCH Nallebackens Royal Rebella

Vi tog en chansning och anmälde till utställning i Oulu innan gränsen var öppen. Gränsen öppnades och vi fick åka 🙂 Så roligt att packa, förbereda och sätta sig i husbilen igen.

Vid den finska gränsen kollades coronapassen och vi hade ju allt med oss i husbilen så kontakt med andra var minimal.

På lördag var de Internationell utställning och Oliver Simon från Kroatien dömde. Rebella fick excellent och stod 2a i jaktklass men utan CK.

Söndagen var de Nordic utställning och Ingela Kyrklund från Sverige dömd. Rebella fick excellent och vann jaktklassen sen blev hon bästa tik med Cert och Nordic Cert och slutade som BIM. Så glad jag blev!

Båda dagarna bjöd på 30 grader i skuggan och sol. På söndagen hägrade dessutom åskan i luften och de var så kvavt i luften. Har aldrig varit på en sån varm utställning tidigare. Tur man har bra kyldynor och silverdukar. När jag väntade på min tid i ringen stod jag och kolla vars de fanns vattenslang för att kunna kyla Rebella när vi var klar.

Våren är här

Har varit dålig på att uppdatera. Vintern har gått, covid -19 och isolering, så de har inte hänt så mycke.

Promenader med hundarna och mys i soffan. Dagarna är rätt lika men vi har de ändå rätt bra och vaccineringen är i sikte så snart kan vi börja vara lite mera social 😀

Bilden är från morgonens tidiga promenad. Småflickorna spanar ut över isen som snart är ett minne blott

Rebella & Qharma

Rebella snart 10 månader

Dagarna innan Rebella blev 9 månader började hon löpa för första gången. Vi gick anlaget och trots viltstörning gick de bra.

Mot höglöpen starta vi på två öppna spår och jag hade en helt ny hund i linan… tyvärr. Kraftigt påverkad av löpen så svamla min duktiga spårhund mycke med annat.

Nu är Rebella snart 10 månader och jag hade tänk prova mer spår efter löpen men de är så mycke annat på hösten så orken har inte räckt. Så de lutar nog att de får vänta till våren, ska ju ha något att se fram emot.